Levensvragen…Meditatie en contemplatie kunnen ons helpen om op deze diepgaande en relevante vragen antwoord te vinden. Je kunt hier specifiek hulp bij vragen van de liefdevolle Aartsengel Raziel die je graag zal helpen. Zelf heb ik hier positieve ervaringen mee. In de toegevoegde geleide meditatie help ik je om met behulp van de aartsengel Raziel het antwoord te vinden op al je levensvragen. Ik denk dat de samenleving hier een diepgaande (vaak ontkende) behoefte aan heeft.

Veel te veel is aandacht voor diepere zingevingsvragen weggestopt. Ze zijn gemarginaliseerd. Alsof nadenken over de zin van het leven iets is voor ‘erbij’ in plaats het centraal te stellen. Verschrikkelijk!

Veel lijden zou naar mijn idee worden weggenomen door het formuleren en antwoord vinden op levensvragen weer veel meer aandacht te geven! Daar voel ik me toe geroepen. Zoals gezegd  heeft elke Aartsengel zijn/haar specialiteit. Ik hoop van harte dat deze meditatie met de Aartsengel Raziel er een mooie bijdrage aan levert voor jou die dit leest om antwoord te vinden op je aller diepste levensvragen! Veel geluk en succes alvast!

Raziel betekent geheim van God of Gods geheim. Hij/zij wordt ook wel gezien als de engel van de mysteriën. De engel schept echter geen mysteriën maar helpt deze te begrijpen. Al tijden lang is Raziel één van mijn favoriete engelen. Om precies te zijn is Raziel een Aartsengel wat inhoudt dat hij/zij een leidende engel is.

Engelen zouden omschreven kunnen worden als uitingen van Liefde. Elke engel vertegenwoordigt één of meerdere aspecten van de Liefde. Onze Ziel is een uiting van alle aspecten van de Liefde. Engelen helpen ons daaraan te herinneren. Ze helpen ons om onze fouten te corrigeren. Ze geven ons kracht en inzicht.

In de huidige samenleving wordt er vaak niet in engelen geloofd. Prima natuurlijk, maar het is mijn idee dat engelen de mensheid veel kunnen helpen als we openstaan voor hun begeleiding.

Engelen bevinden zich in een hele zuivere staat van zijn. Ze zijn vaak onzichtbaar voor mensen. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet bestaan. Net zoals er delen van het lichtspectrum zijn die we in veel gevallen niet waarnemen, maar die er dan toch zijn, zo kan er gezegd worden dat engelen bestaan, ook al worden ze vaak niet waargenomen.

Engelen kunnen ons wanneer we ons openstellen voor hun hulp, helpen om blokkades en verstoringen – die we op emotioneel of mentaal niveau hebben – te verhelpen. Niet dat ieder probleem plotseling op wonderbaarlijke wijze wordt verholpen als je een engel om hulp vraagt, maar het kan je helpen om dingen net wat anders te zien waardoor je je beter voelt en weet wat een volgende stap voor je is om te nemen. Dat kan natuurlijk ook rust nemen zijn.

Een hele lange tijd (dat was toen ik nog op het vwo zat) had ik veel levensvragen. Ik vond het heel belangrijk om antwoord te krijgen op deze vragen. Ik bedacht theorieën over hoe dingen in het leven werken en als ik een theorie had, liep ik later in de bibliotheek een boek tegen het lijf waarin een soortelijke theorie te vinden was. Dit hielp me dan weer verder op mijn zoektocht. Ik maakte tekeningen/modellen van hoe dingen naar mijn idee in elkaar zaten. Ik probeerde tegenstrijdige dingen die ik las vaak met elkaar te verenigen tot een kloppend geheel. Dit kostte best wat tijd, en wat op school werd besproken vond ik in vergelijking met wat ik in mijn vrije tijd las vaak veel minder van belang. Emotioneel voelde ik me ook een stuk beter als ik bezig was met diepzinnig materiaal en al helemaal als er voor mij weer wat puzzelstukjes op de juiste plaats waren gevallen.

Ik had wel eens dat ik een beetje vast liep in het helder krijgen van zaken voor mezelf. Ik merkte dat overgave hier de sleutel was naar nieuw inzicht. Overgave aan het Licht. Later kwamen dan de antwoorden. Het was of ze, soms op onverwachte momenten zomaar in mij opkwamen. Later toen ik meer over engelen had gelezen, kreeg ik het gevoel dat het vooral de Aartsengel Raziel was die mij had geholpen om antwoorden te vinden op mijn levensvragen.

Het klinkt misschien wat ongeloofwaardig maar door dit proces van overgave heb ik antwoord kunnen krijgen op al mijn levensvragen. Ja echt waar! Dat wil niet zeggen dat ik op iedere vraag een voor iedereen vervullend antwoord kan geven. Wel geloof ik dat iedereen door overgave en diepe contemplatie zelf tot het antwoord op al zijn/haar levensvragen kan komen. Wat heb je hieraan vraag je je misschien af? Het helpt je om ervaringen in een kader een plaatsen. Het helpt je om er met meer zekerheid en vrede mee om te gaan. En dat is in mijn ervaring heel erg waardevol!

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2019

Lees hier als je wilt meer van mijn columns over spiritualiteit, gezondheid en duurzaamheid! Klik hier voor artwork.

Als deze column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Nu hier te koop evenals mijn dichtbundel ‘Velden van Smaragd’!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven en/of Marlon Wong-Sioe.

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’ en de dichtbundel ‘Velden van Smaragd: gedichten geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur.’