Daar was die dan! De aartsengel Gabriel! Hij gaf Maria de boodschap dat ze een hele liefdevolle stralende zoon zou krijgen. In de bijbel zijn meerdere verwijzingen naar engelen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de engelen die aan de herders verschenen zouden zijn, zoals gezongen wordt in het kerstlied ‘De herdertjes lagen bij nachten’.

Niet alleen in de christelijke traditie wordt er naar engelen verwezen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook binnen het jodendom en de islam. Ook buiten religies om zijn er vele verwijzingen naar engelervaringen te vinden. Er kan denk ik van engelen gezegd worden dat ze geloofsovertuigingen overstijgen. Ze zijn bereid om iedereen een steuntje in de rug te geven. Gelukkig maar!

Hoewel engelen over het algemeen vaak worden gezien als boodschappers van de Bron van alles, wordt de aartsengel Gabriel vaak specifiek gezien als de boodschapper engel. Hij/zij wordt ook gezien als de engel van de communicatie en van creatieve projecten. Je kunt de engel gerust vragen om je te helpen om integer en liefdevol te communiceren – om je uit te drukken met helderheid, kracht en natuurlijk met liefde!

Stel je nu voor hoe de samenleving zou zijn als ieder individu in de samenleving (inclusief iedereen werkzaam in de media) dit zou doen. Zou het niet een prachtige schitterende samenleving zijn? Ik noem dit een Spirituele Samenleving!

We kunnen nu de aartsengel Gabriel om hulp vragen om dit te bewerkstelligen.

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2019

Als deze column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Alvast heel veel leesplezier!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek: ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’.