Engelen kunnen gezien worden als fijnstoffelijke wezens. Daardoor worden ze vaak niet waargenomen. Een beetje zoals een tv signaal dat we niet waarnemen als licht en geluid wanneer de tv er niet op is afgestemd en het signaal omzet in licht en luchttrillingen die onze ogen en oren kunnen opvangen om vervolgens met de hersenen te worden ervaren. Meditatie kan ons helpen om meer af te stemmen op de aanwezigheid van engelen evenals diepgaande vergevingsprocessen – niet altijd makkelijk maar wel altijd de moeite waard.

Wat zou het denk ik mooi zijn om te leven in een samenleving waarin iedereen zich bewust is van en gesteund voelt door engelachtige aanwezigheid. Het helpt echt om je meer waardevol en geliefd te voelen. Ook al kan het nog steeds zo zijn dat dingen niet altijd even makkelijk zijn.

Volgens natuurkundige en healer Barbara Ann Brennan die voor ruimtevaartbedrijf de NASA werkte, is het ons meer bewust worden van subtiele energievelden een evolutionair proces van de mensheid. In haar boeken Licht op de Aura, Bronnen van Licht en Core Light Healing beschrijft Brennan haar ervaringen met meerdere engelen waaronder Michael, Azrael en Gabriel. In dit artikel zou ik het graag specifiek hebben over de aartsengel Rafael.

Aartsengelen worden ook wel omschreven als leidinggevende engelen. De aartsengel Rafael staat bekend als de engel die helpt bij genezingsprocessen. De engel wordt onder andere genoemd in de christelijke en joodse traditie. In het bijbelboek Tobit wordt gezegd dat de engel een zoon helpt om zijn vader te genezen. In de kabbala wordt de engel geassocieerd met de sefiroth ‘Tipharet’ wat ‘schoonheid’ betekent en met ‘Hod’ wat ‘glorie’ oftewel ‘stralende aanwezigheid’ betekent. Een sefiroth is een bepaald aspect van de werkelijkheid en bestaat op verschillende niveaus.

De engel Rafael wordt vaak in het groen afgebeeld. Ook wordt de engel regelmatig in het paars afgebeeld. De kleur groen wordt vaak gezien als de kleur van het hart. De kleur paars wordt in verband gebracht met het derde oog. Soms wordt de engel ook met wat roze afgebeeld wat ook een kleur is die bij het hart hoort. In enkele gevallen wordt de engel geassocieerd met alle kleuren van de regenboog.

Ik ben in de literatuur veel beschrijvingen tegengekomen van Rafael. Dat engelen zichzelf op verschillende manieren kunnen laten verschijnen aan mensen, is een verklaring voor de soms wisselende beschrijvingen. Wat ik zelf het meest belangrijk vind, is het praktisch nut dat het om hulp vragen aan deze engel kan hebben.

Zelf heb ik meerdere malen een toename van gemoedsrust ervaren nadat ik de engel Rafael om hulp vroeg. Zijn energie voelt soms aan als een balsem en dat is heerlijk vind ik. Andere engelen om hulp vragen heeft in mijn ervaring weer andere effecten.

De engel Rafael om hulp vragen is absoluut geen vervanging voor medische zorg. Mijn intuïtie zegt wel dat Rafael ons aanstuurt om de reguliere zorg op een harmonieuze manier te integreren met alternatieve/complementaire zorg om zo een integrale zorg te ontwikkelen, die iedereen (zo optimaal als mogelijk is) steunt in gezond worden en blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de combinatie van een operatie met daarbij (naast het gebruik van gewone medicijnen) het gebruik van homeopathie, accupunctuur en voedingsadvies. Volgens de wereld gezondheidsorganisatie (WHO) is accupunctuur in veel gevallen een effectieve behandelmethode.

Geneeswijzen waarvan de werking met ons huidige wetenschappelijk (algemeen geaccepteerde) wereldbeeld niet zo goed te verklaren is, worden helaas nog vaak terzijde geschoven of zelfs bestempeld als klink en klare onzin. Ik denk dat hier helaas een grote kans wordt gemist op meer passende zorg voor iedereen. Het is waardevol om voor een integrale gezondheidzorg te blijven staan en tegelijkertijd te vergeven, dus blokkades los te laten. Hoe meer blokkades worden losgelaten, hoe meer verstandig en open-minded de wereldbevolking zal zijn. Rafael kan ons helpen bij het loslaten van energetische blokkades en ons op deze manier helpen ons wat beter te voelen.

Hier nog wat meer informatie over de engel: De kalmerende aartsengel Rafael laat zijn/haar helende licht stralen naar iedereen die ervoor openstaat. Hij/zij is bereid iedereen te helpen die erom vraagt. Op een zachtaardige wijze geeft deze aartsengel zijn/haar impulsen om gezonde acties te stimuleren. De engel vraagt ons om open te zijn en bereid te zijn om een actieve rol te spelen in het helpen van de mensheid. Vraag de engel gerust om hulp. Je bent het waard. Met het om hulp vragen ontneem je de engel zeker niet de mogelijkheid om iemand anders te helpen. Het tegengestelde is waar. Hoe meer kanalen (mensen die bereid zijn om zijn/haar energie te ontvangen) de aartsengel heeft, hoe meer hij/zij de mensheid kan helpen.

Ik zeg niet dat je moet verwachten dat om hulp vragen aan de aartsengel Rafael wonderen verricht, maar het kan je zeker helpen om wat zachter naar jezelf en anderen te zijn…Je beziet de wereld met wat meer liefde in plaats van angst. Is dat niet een klein wonder?

Kleine wonderen zorgen samen voor een grote verschuiving. Van een zorg die er vanuit gaat dat het fysieke aspect van de mens alles is wat er is, naar een zorg die ervanuit gaat dat een mens ook (en allereerst) een geestelijk wezen is. Het is een grote verschuiving die niet alleen in de zorg plaatsvindt maar in de hele samenleving. Hoe meer liefde wordt toegestaan, hoe meer de samenleving ten goede zal veranderen. Ze zal veranderen in wat ik een Spirituele Samenleving noem. Het is een werkelijk mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. Een samenleving die werkelijk vredig is voor iedereen!

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2019

Als deze column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Alvast heel veel leesplezier!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek: ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’.