Mediteren kan ons helpen om meer rust en vrede te ervaren. Ook kan meditatie ons helpen om ons meer energiek en levendig te voelen. Kort gezegd heeft regelmatig mediteren vele voordelen. Ik raad aan het niet te snel op te geven. Mediteren kan ingepland worden zoals zakelijk afspraken ingepland worden. Mediteren geeft meer helderheid. Het kost tijd maar bespaart je meer tijd.

Er bestaan veel verschillende vormen van meditatie. Meditatie kan bijvoorbeeld zittend, liggend of lopend worden gedaan. Het is mogelijk om in stilte te mediteren of een geleide meditatie te doen. Ik heb verschillende geleide meditaties gemaakt die je gratis kunt beluisteren via de onderstaande links:

Een spirituele maatschappij: wereldvrede meditatie

Zie voor informatie over en de tekst bij deze meditatie ook: https://marlonwongsioe.com/blogs/maatschappij-en-spiritualiteit-de-samenleving-healen-meditatie/

Meditation: Enter the light (Let the light come down)

Meditation: Divine essence (discovering and uncovering your truest and deepest nature)

Meditation: Archangel Michael (clearing)

Meditation: Archangel Raphael (receiving guidance and direct positive energy for healing!)

Meditation: Archangel Gabriel (receiving help for better communication!)

Meditation: Archangel Raziel (getting answers for your personal life questions!)

Meditation: Y’shua (receiving help to achieve a state of unconditional love, joy and peace for all)

Meditation: Archangel Metatron (releasing the inner Light)

De wetenschap laat ons weten dat er meer is dan we kunnen zien met onze fysieke ogen. Zo is er bijvoorbeeld ultraviolet licht – iets wat we alleen maar kunnen zien met wetenschappelijke instrumenten. Toch zijn er dieren zoals vogels en rendieren die in staat zijn ultraviolet licht te zien. Sommige mensen zijn iets gevoeliger dan anderen. Is het dat wetende nog zo’n raar idee dat sommige mensen in staat zijn om bijvoorbeeld subtiele energie te zien of voelen die anderen niet waarnemen?

Elk menselijk wezen heeft dezelfde vredevolle essentie ook wel de Ziel of het Zelf genoemd. We hebben allemaal de mogelijkheid het bereik van onze zintuigen uit te breiden. Barbara Brennan noemt dit Hoger Zintuigelijke Waarneming (HZW). In het Engels: Hight Sense Perception (HSP). We kunnen het bereik van onze zintuigen uitbreiden: visueel, voelend, auditief.

Als je meer wil weten over de termen die gebruikt worden in sommige meditaties dan raad ik je aan het boek Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven te lezen of één van de boeken van Barbara Ann Brennan. 

Bestel Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven nu hier.  

*Hoewel deze meditatie misschien helpen je beter te voelen, zijn ze niet bedoeld ter vervanging van professionele medische zorg. Raadpleeg bij ernstige of aanhoudende lichamelijke of psychische klachten altijd een arts.