Het is tijd voor een nieuwe dageraad. Het Licht mag komen om nooit meer te verdwijnen. Wat we nodig hebben, is een overgang van duister naar Licht. Van angst naar Liefde.

We dienen het diep verankerde geloof in zonde op te geven. Het idee dat mensen fouten maken die nooit meer goed te maken zijn. Wanneer we dit geloven nagelen we degene over wie we dit geloven aan het kruis. En niet alleen hem of haar. Ook ons zelf, aangezien we allemaal verbonden zijn. Onvergeeflijk bestaat niet. Alleen in malle illusies.

Dat alles te vergeven is, wil zeker niet zeggen dat alles goed te keuren is. Ook wil het niet zeggen dat vergeving altijd makkelijk is. Vergeving wilt zeggen dat we voorbij de wolken reiken naar het Licht. We gaan voorbij de nacht naar de stralende Geliefde die op ons wacht.

Waarom onze ware Liefde laten wachten? Waarom uitstellen wat niet uitgesteld hoeft te worden? We kunnen onze Geliefde opzoeken en deze zal ons altijd welkom thuis heten. Thuis in het grenzeloze Zelf.

In het Licht van het Zelf verdwijnen fouten. Ze worden rechtgezet. Ja, fysiek gezien kan het lijken of het te laat voor iets is. In Waarheid is het echter zo dat we eeuwige wezens zijn. Het is nooit te laat om onze Essentie weer te ervaren. Ze bestaat ongeacht wat er op fysiek of energetisch niveau gebeurt. Ze wordt er niet door beïnvloed. Ze bestaat er los van, los van illusies. En toch straalt het Licht altijd in zekere mate door de sluiers, de illusies die ervoor zijn opgeworpen.

Wanneer alles weer doordrongen is van het Licht van de eeuwigheid, zijn alle fouten voorbij. Alle illusies zijn verdwenen. Weggeschenen door allesomvattende Liefde.

In het fysieke en energetische komen dingen en gaan ze weer. Maar Essentie, datgene waar we werkelijk naar verlangen, blijft bestaan. Het is nooit te laat Essentie te ervaren en daarom is het nooit werkelijk ergens te laat voor.

Met het ervaren van Essentie wordt vorm getransformeerd en overstegen. Het ervaren van Essentie dient ons hoofddoel te zijn.

‘Zoek eerst het Koninkrijk van God en de rest zal u gegeven worden’ zegt het christendom. In de Liefde is alles te vinden wat we zoeken. Liefde ervaren zorgt ervoor dat wereldse zaken meer op hun plaats vallen. Liefde transformeert en helpt ons zaken te bekijken vanuit een hoger perspectief. Liefde ervaren doet ons handelen op een meer mens-, dier- en milieuvriendelijke wijze.

Laat de dagenraad maar komen. Laat ons vinden wat van ons is, wat we Zijn. Liefde als zonneschijn. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn. Hoor je de klokken in het Hart luiden? Ze luiden een nieuwe wereld in. Een van vrede en goddelijke perfectie. Voor jou, mij en iedereen. Een wereld van harmonie. Laat haar niet langer wachten. Laat de dagenraad doorbreken in jou. Nu is de tijd. De tijd hiervoor, is nu!

De dageraad is in jou

Ze is in jou geborgen

Maar houd haar niet verborgen

Bevrijd haar laat haar zijn

Stralend als zonneschijn

Verdwijnen donkere dagen

De angst ze zal vervagen

Laat ons dit niet vertragen

Omarm het grote Licht

Laat nu de liefde zijn

Verdwijnen zal de pijn

Antwoord op onze vragen

Op schuld niet te verdragen

Het komt en het brengt Vrede

En zo eindigt de nacht

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2024

Lees hier als je wilt meer van Marlon zijn columns over liefde, bewustzijn en duurzaamheid.

Als een van zijn columns je aanspreekt, dan zal het boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Nu hier te koop evenals de dichtbundel ‘Velden van Smaragd’!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like als je wilt ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven en/of Marlon Wong-Sioe.

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie, deed een mindfulness trainer basisopleiding en is schrijver van het boek ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’ en de dichtbundel ‘Velden van Smaragd: gedichten geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur.