Het is vandaag weer Pinksterfeest. Waar gaat Pinksteren over? Is het gewoon lekker dat je een dag of twee vrij bent van je werk? Dat kan inderdaad heel fijn zijn! Of heeft het meer betekenis voor je?

Het christelijke Pinksterfeest is verwant aan het joodse oogstfeest Sjawoet – het Wekenfeest. Het is op Sjawoet dat de Tora, een heilig geschrift van de joden, zou zijn ontvangen. Het zou op Sjawoet zijn dat de Heilige Geest (ik ben niet weg van het woord) door Jezus over de mensheid zou zijn uitgestort. Dit is waar met Pinksteren vaak aandacht aan wordt besteed door veel christenen.

Is er echt zoiets als de Heilige Geest? In haar boek ‘Bronnen van Licht’ heeft natuurkundige en healer Barbara Brennan, die in staat is door wat ze hogere zintuigelijke waarneming noemt subtiele levensenergie te zien, het over deze energie. Zelf spreekt ze hier vaak over als de Godin – the Goddess. Ze zegt: “Ongeveer vijf jaar geleden begon ik een ander geestelijk wezen te channelen dat heel vrouwelijk bleek te zijn. In het begin noemden we haar de Godin omdat ze het vrouwelijke aspect van God leek te zijn.” Brennan zegt dat het energieveld van dit wezen wit met goud is en dat het met de jaren heen groter is geworden. Ze zegt dat het zelf zo groot is dat het onmogelijk is haar omvang aan te geven.

Over healen met deze energie (wat ze vaak samen heeft gedaan met harpiste Marjorie Valeri) zegt ze het volgende: “Een muur van wit licht, veel groter dan de kamer, stort zich naar binnen van achter Marjorie en mij en verheft ieders bewustzijn.” Brennan meldt dat ze met deze energie aan honderden mensen healing heeft kunnen geven in 1 uur en dat de kracht van dit wezen heel groot is. In een van haar nieuwsbrieven omschrijft ze dat terwijl ze meebeweegt met het licht er uit haar vingers specifieke helende frequenties naar haar studenten gaan. Dit bracht healing in de  verschillende dimensies van hun wezen. De frequenties heelden bijvoorbeeld een chakra (energiepunt) in de aura of iets in de hara dimensie die volgens Brennan samenhangt met intentionaliteit. Het licht kon ook gaan naar de Wezenster dimensie, het licht van ons ware Zijn. Dit licht kan nooit beschadigd worden maar kan wel omfloerst zijn door donkere wolken laat Brennan weten. Tijdens een Godin healing gebeurt het wel dat de Wezenster ‘opent’ waarmee ze denk ik bedoelt dat de wolken eromheen oplossen. Brennan kreeg van mensen te horen dat ze direct waren geheeld. Brennan kreeg via innerlijke leiding door dat deze energie (waarvan ze later ook het meer mannelijke aspect toestond) de Heilige Geest is.

Waar vinden we nog meer informatie over deze helende energie? Een cursus in wonderen, het wereldwijd bekende spirituele handboek, beschrijft de Heilige Geest als de Universele Inspiratie. Liefdevolle Inspiratie die er voor alle mensen is ongeacht hun religie of levensovertuiging. Liefdevolle inspiratie is helend te noemen omdat het ons helpt om angst los te laten. De Heilige Geest is de Genezer stelt de cursus, de grote Omvormer van de waarneming. Het betreft hier het omvormen van de waarneming van het waarnemen met angst naar het waarnemen in het gewaarzijn van Liefde, wat de cursus definieert als een wonder. Dit waarnemen met meer liefde in plaats van angst is ook wat er gebeurt tijdens een ‘Godin healing’  zoals Brennan omschrijft. We Zijn, stelt Een cursus in wonderen, als Scheppingen van God de Bron, die Liefde is, met Haar verbonden. Zoals zonnestralen verbonden zijn met de zon. Wanneer we ons hiervan bewust zijn dan ervaren we liefde en geluk. Wanneer we dit vergeten zijn, dan is Gods Genade,  de nooit veroordelende Leraar van God, er om ons hieraan te herinneren. Engelen – beschreven in vele religies zoals het Christendom, Jodendom en de Islam en buiten religies – worden ook wel als manifestaties van deze energie gezien.

De Heilige Geest wordt door Een cursus in wonderen omschreven als een Vriend. Het is één en al liefdevolle Kracht die ons, als we dat toestaan, helpt als we ons angstig voelen. De Leraar van God ziet zowel onze Innerlijke Goedheid, onze altijd stralende Essentie, als dat wat onze Goedheid tijdelijk blokkeert. Het volgen van de leiding van de Leraar van God helpt ons onze blokkades op te lossen. Door onze angst aan deze Hogere Macht over te geven, kan ze getransformeerd worden. Dit gebeurt vaak beetje bij beetje maar soms is er sprake van grote stappen of zelfs sprongen.

Het maakt niet uit hoe we deze Hogere Macht, door Een cursus in wonderen ook wel de Helper van God genoemd, noemen. We kunnen ook spreken van ons Hogere zelf. Jezus gaf zich er zodanig aan over dat hij ermee versmolt. Hij werd er één mee. Daarom kon hij zeggen dat hij de weg en het leven is. Dit betekent dat universele Liefde de weg en het leven is. Iedereen die zich helemaal overgeeft aan de universele Liefde kan zeggen dat hij of zij de weg en het leven is. Door zijn overgave aan de Leraar van God bracht Jezus deze Hogere Macht meer in ieders gewaarzijn. Het Hogere werd mede dankzij hem meer toegankelijk voor iedereen.

Gods Leraar, tevens onze Innerlijke Leraar, veroordeelt nooit en te nimmer. Deze Leraar van God, deze Geest van Heiligheid, die altijd met ons is, ook als we ons niet van haar gewaarzijn, wordt ook wel Shekinah genoemd.

De Heilige geest is volgens het traditionele christendom deel van de Heilige drie-eenheid die bestaat uit Vader, Zoon en Heilige Geest. In het traditionele christendom wordt er bij ‘de Zoon’ gedacht aan Jezus die wordt gezien als de enige zoon van God. Een diepere interpretatie van het idee dat Jezus de enige zoon van God is, is dat we allemaal diep van binnen één zijn met elkaar. We zijn dus allemaal de ene zoon van God. Natuurlijk kunnen we ook zeggen dat we allemaal de ene dochter zijn van God. Poëtisch gezien kan het mooi zijn te spreken van de zoon of dochter van God, maar dat wat we ten diepste zijn is in feite onzijdig. Het is vormloze liefdevolle Realiteit, voorbij alle illusie- het Boeddhisme en Hindoeïsme zouden spreken van maya – waaraan de Genade ons wil herinneren.

Ongeacht wat voor religie we hebben of niet hebben, Pinksteren kan een tijd zijn dat we aandacht besteden aan het ontvangen van Universele inspiratie. Wanneer we deze inspiratie ontvangen, zullen we onszelf en anderen minder veroordelen. Het helpt ons angst los te laten en dus is het helend. Het helpt ons allerlei innerlijke blokkades los te laten en het licht van de Wezenster meer toe te staan. Het betreft liefdevolle inspiratie die de aarde, wanneer we vanuit haar handelen, tot een meer mens-, dier- en milieuvriendelijke plaats maakt. Een meer aangename plaats voor iedereen ongeacht geloofsovertuiging. Waarom niet het Leven om wat liefdevolle inspiratie vragen? Wat heb je erbij te verliezen?

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2022

Lees hier als je wilt meer van Marlon zijn columns over liefde, bewustzijn en duurzaamheid.

Als een van zijn columns je aanspreekt, dan zal het boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Nu hier te koop evenals de dichtbundel ‘Velden van Smaragd’!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like als je wilt ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven en/of Marlon Wong-Sioe.

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie, deed een mindfulness trainer basisopleiding en is schrijver van het boek ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’ en de dichtbundel ‘Velden van Smaragd: gedichten geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur.’