Natuurlijk vind ik dat je respect dient te hebben voor alle mensen. We kunnen allemaal fouten maken. Ik snap dat veel politieke leiders het idee hadden dat ze snel beslissingen moesten nemen. Maar kritiek hebben op politiek beleid mag denk ik zeker. Daarbij oog houdend voor de menselijkheid van politici. En vergevingsgezindheid (wat niet wil zeggen dat je daden gaat goedkeuren) is denk ik ik altijd goed.

Zeggen dat er alles aan gedaan wordt om op een goede manier met de situatie om te gaan…sorry maar daar ben ik het gewoon niet mee eens…In elk geval niet als je het bekijkt op de langere termijn. Kijk voorbeeld naar hoe antibioticum gebruik in de bio-industrie antbioticum leidt tot resistente bacteriestammen…Er mag gewoon op veel veel dieper niveau gekeken worden naar het oplossen van problemen.

De vaak negatieve (ongenuanceerde) houding van de politiek ten opzichte van aternatieve zorg – terwijl veel mensen aangeven er baat bij te hebben en terwijl er voor bijvoorbeeld acupunctuur en homopathie wel degelijk wetenschappelijk bewijs is mbt de werkzaamheid – is beperkend. Ik zeg niet dat met positieve aandacht voor alternatieve zorg alle problemen op gezondheidsvlak zouden zijn opgelost maar het zou zeker een stap in de goede richting zijn.

En natuurlijk moet er serieus omgegaan worden met virussen maar er is om om het zo maar te zeggen meer ‘kwaad’ in de wereld dan virussen alleen. Dus zeggen dat demonstreren voor mensenrechten nu onverantwoordelijk is of iets in die trant is vind ik jammer. Mensen komen helaas niet alleen om door virussen. Denk aan WO 2 en vele andere verschikkingen.

All lives matter!

Liefs, 💖

Marlon