Onlangs stond ik voor mijn boekenkast en keek ik naar alle boeken die erin stonden. Boeken over yoga, bewustzijn, vrede en meer over de mens. De vraag kwam in me op welke boeken naar mijn idee de gezondheidszorg zouden helpen om meer compleet te worden. Er zijn heel wat boeken die heel goed zijn en een grote bijdrage zouden kunnen leveren aan een betere zorg, maar hier is mijn rijtje van 5 boeken voor nu.

‘De helende reis’ van Brandon Bays: Dit boek vertelt over een deel van het leven van Brandon Bays. Over hoe ze door een heftig maar simpel proces van emotionele genezing ging en hoe dit een positieve invloed had op haar fysieke lichaam.

‘Licht op de aura’ van Barbara Brennan: Ultraviolet licht en infrarood licht zien we normaal gesproken niet, maar toch is het er. In dit boek neemt natuurkundige Barbara Brennan die als onderzoekswetenschapster bij de NASA werkte ons mee op een reis door het menselijke energieveld. Het betreft een energieveld dat samenhangt met ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welbevinden. Barbara Brennan leert je dit energieveld waar te nemen, het schoon te maken, te herstructureren en op te laden.

‘Het mystieke hart’ van Wayne Teasdale: Dit boek neemt je mee op een reis naar het hart van de verschillende wereldreligies. Zie wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben en hoe ze elkaar aanvullen. Ontdek dat we zo veel meer zijn dan onze fysieke lichamen. We zijn wezens van liefde op onze reis door de eeuwigheid, klaar om opnieuw te ontdekken wie we zijn. Dat is wat gebeurt in de mystieke ervaring.

‘Handboek voor bloesemtherapie’ van Philip M. Cancelor:  Volgens bacterioloog en homeopaat Edward Bach is de natuur bezield. Alles heeft een bepaalde ‘trilling’ – een levensenergie. De energie van bepaalde planten kan volgens Edward Bach het menselijke lijden verhelpen of verzachten. Hij ontdekte een methode om de levensenergie van planten op een simpele manier over te dragen op mensen om hun lijden te verlichten.

‘Het pleiadisch werkboek’ Amorah Quan Yin: Dit  boek van Amorah Quan Yin bevat vele praktische oefeningen om je energievelden te zuiveren en meer in evenwicht te brengen. Ook bevat het oefeningen om jezelf energetisch te beschermen. Er wordt op energetisch niveau samengewerkt met de liefdevolle buitenaardse pleiadische beschaving.

Nogmaals, er zijn nog veel meer mooie boeken die een bijdrage leveren aan een meer complete zorg en die het verdienen om meer gelezen te worden. Niet dat met deze boeken de zorg perfect zou zijn, maar ze zou dus veel vollediger zijn. Wat zou het mooi zijn als er in elke zorgopleiding positieve aandacht zou zijn voor deze boeken. Het zou de gezondheidszorg holistisch en meer integraal maken. Er zou naar alle aspecten van het menselijk wezen worden gekeken: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Al deze boeken zijn een inspiratie geweest voor mijn boek: ‘Een spirituele samenleving: een gids om mens-, dier-, en milieuvriendelijk samen te leven’ Een specifiek hoofdstuk in dit boek gaat ook over het meer integraal maken van de gezondheidszorg. We dienen te streven naar een zo universeel en passend mogelijke zorg! Ieder mens is goede zorg waard! Elk aspect van het menselijke wezen verdient goede zorg en deze zorg kunnen we onszelf en elkaar geven!

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2020

Als deze column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Nu hier te koop!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven en/of Marlon Wong-Sioe.

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’ en de dichtbundel ‘Velden van Smaragd: gedichten geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur.’