Vandaag bekeek ik voor het eerst sinds jaren weer eens mijn Maya horoscoop. Het toegevoegde plaatje laat de tekens zien van mijn Maya horoscoop waarover later nog wat meer.

Hoewel ik astrologie altijd wel met een korreltje zout heb genomen, heb ik er sinds een vriendin op de middelbare school mij een gratis geboortehoroscoop gaf wel een zekere interesse is. Als je bedenkt dat de getijden worden veroorzaakt door de zwaartekracht van de maan, en dat ons lichaam voor zo’n 60 % uit water bestaat, is het denk ik al een stuk minder vreemd idee dat hemellichamen invloed hebben op ons menszijn. Volgens verschillende esotherische tradities hebben verschillende hemellichamen elk hun subtiele energie die de aarde en onze menselijke energievelden beïnvloedt.

Er zijn verschillende astrologische systemen. Het westerse astrologische systeem stelt de zon centraal. In de Chinese astrologie is het de maan die centraal staat. Er zijn nog meer astrologische systemen. Zo is er bijvoorbeeld de astrologie van de Maya’s.

Volgens dit astrologische systeem ben ik een ‘White Electric Worldbridger’. Andere tekens in mijn Maya horoscoop zijn de ‘White Dog’, ‘Blue Eagle’, ‘Yellow Warrior’ en ‘Red Skywalker’.

Of je nu gelooft of astrologie ons werkelijk wat kan vertellen over de relatie tussen de menselijke psyche en de hemellichamen of niet, een geboortehoroscoop kan, in combinatie met gezond verstand, denk ik een mooi startpunt zijn voor zelfreflectie waar zelfinzicht uit kan voortkomen.

Na een lange tijd niet bezig te zijn geweest met Maya astrologie kreeg ik een paar dagen geleden de ingeving om er wat over te schrijven, wat ik bij deze heb gedaan.

Voor als je dat leuk lijkt, hier kan je berekenen wat jouw Maya teken is: http://www.starroot.com/cgi/daycalc.pl

Groetjes!

Marlon