Heb je ook nog die herinnering van de basisschool? In de tijd van Advent brandden er elke dag 1 of meerdere kaarsjes in het klaslokaal. Altijd super leuk vond ik!

‘Advent’ komt van het Latijnse woord ‘adventus’ wat ‘komst’ betekent. Advent is de tijd waarin de komst van Christus wordt afgewacht. Het begint (afhankelijk van de traditie) de 4e zondag voor kerst. Dit jaar zal dat 29 november zijn. Vanaf die dag wordt er elke zondag een kaars extra aangestoken. (Bijvoorbeeld te bestellen op: https://nigitale.com/products/the-very-good-candle)

Advent gaat over verwachting, maar dit is geen passieve verwachting. Het is een actief ontvankelijk zijn voor het Christuslicht in ons. Zodat dit geboren wordt in de wereld, wat met het Kerstfeest wordt gesymboliseerd.

In de Bijbel staat in 1 Johannes 3.2: “Als Christus komt, zullen wij zijn zoals hij, omdat wij hem dan zien zoals Hij werkelijk is.”

Mediteer je deze advent tijd ook gezellig mee onder de kerstboom? Op ‘Mediteren onder de kerstboom’ zal regelmatig een inspirerende boodschap gepost worden om je hierin te ondersteunen: https://www.facebook.com/Mediteren-onder-de-kerstboom-103214224924663

Laten we deze kersttijd werkelijk betekenisvol maken door deze zo liefdevol mogelijk te maken. Vind je Kerst altijd maar een oppervlakkig feest? Wil je dat graag anders zien? Dit is je kans! Hopelijk ontmoet ik je in de geest van universele liefde (niet gebonden aan enige religie) terwijl je mediteert onder de kerstboom in je woonkamer!

Lieve groet,

Marlon