Als je bekend bent met het lezen van spirituele boeken heb je er waarschijnlijk wel eens over gelezen: het Nieuwe Tijdperk dat komen gaat. Een tijdperk dat gekenmerkt wordt door liefde, vrede, harmonie en samenwerking. We zitten volgens veel boeken in de overgangsperiode van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk. Het Watermantijdperk wordt beschreven als een tijdperk waarin de mens opnieuw in zijn kracht komt te staan. De hele hype over de Maya Kalender zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Maar waar is dat Nieuwe Tijdperk nu? Is ons iets ontgaan? Wanneer zal er nou eindelijk wat nieuws ontstaan? 

Misschien voelde je de afgelopen jaren wel een shift in de energie. Misschien voelde je helemaal niets.  Wie weet ging je op zoek naar positieve veranderingen en vond je die. In kleine dingen. Maar hoe zit het met de Grote Omslag? Wat is er gebeurt met de grote collectieve omslag die zou plaatsvinden? 

Sommige boeken laten ons weten dat we slechts aan het begin staan. De verandering is, wordt er geschreven over een tijd pas voltooid. Verschillende jaartallen worden gegeven. Volgens sommigen was het einde van de Maya kalender het moment dat een oud tijdperk zou eindigen en een nieuwe zou beginnen. Een tijdperk van licht en vrede. Volgens anderen was het slechts het begin van een nieuwe cyclus. Wat brengen de ideeën rondom het Watermantijdperk en de Maya Kalender je? Nieuwe hoop? Of heb je het geloof in positieve veranderingen op groter vlak laten varen? 

Het lezen over een nieuwe samenleving die van start zou gaan heb ik vaak als inspirerend ervaren. Ik heb het echter nooit gezien als iets dat plotsklaps zou gebeuren. Soms heb ik het als jammer ervaren dat in boeken specifieke jaartallen genoemd worden waarin grote veranderingen zouden plaatsvinden. Een positief punt van het noemen van jaartallen  die in een niet zo verre toekomst liggen (waar het gaat om startpunten van grote positieve gebeurtenissen), is dat het ons kan openen voor het idee dat het mogelijk is dat op korte termijn er veel verandert. Een sterk nadeel ervan vind ik dat door dergelijke zienswijzen veranderingen vaak worden gezien als iets dat van buitenaf komt, in plaats van (van) binnenuit. Het is belangrijk dat wordt erkend dat veranderingen juist van binnenuit plaatsvinden. 

Ik ontken niet dat positieve invloeden van hogere lichtwezens onze groei ten goede kunnen beïnvloeden. Als we als mensheid echter een grote positieve omslag willen zien, dan kunnen we het niet enkel laten afhangen van de invloeden van hogere energieën. We dienen er actief voor te kiezen ons Hart te volgen, en daarbij ons verstand te gebruiken. We dienen de keuze te maken gevoelens van angst, verdriet, schuld en woede los te laten. Er niet langer aan vast te houden. Alleen als we deze keuze maken kunnen we een Nieuw Tijdperk verwachten. En het hemelse lichtwezen en engelengezelschap helpt ons hier graag bij!

Door: Marlon Wong-Sioe

Als de column je aanspreekt zal ook mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je aanspreken. Alvast heel veel leesplezier!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek: ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’.