‘Kant en klare Vrede’, is dat niet wat we willen? Vrede zo makkelijk te verkrijgen als een magnetron maaltijd bij de Lidl? Of een maaltijd salade bij de AH to go? Bestaat er zoiets als kant en klare Vrede? Ja, maar ze is in onze ervaring vaak ver te zoeken. We weten vaak niet waar haar te zoeken. Was het maar makkelijk verkrijgbaar. Voor een paar euro bij de Ecologische voedingswinkel om de hoek.

Wat weerhoudt ons ervan om gewoon Vrede zonder rompslomp te ervaren? Zonder te hoeven zwoegen om een glimp van haar op te vangen die dan weer verdwijnt in de mist van het aardse bestaan. Zou het kunnen dat Vrede ons werd gegeven? Op een presenteerplaatje werd aangeboden maar dat we weigerden? Dat we het niet wilden aannemen omdat we dachten dat we het niet waard waren? Dat we dachten dat we het eerst op de één of andere manier moesten verdienen? Dachten we misschien dat een leven in het volle bewustzijn van Vrede saai zou zijn? Hadden we misschien de angst haar weer kwijt te raken om vervolgens nog verder van huis te zijn? Besloten we daarom de ervaring van Vrede maar op afstand te houden? Op al deze manieren ketsen we de Vrede van ons af. De kant en klare Vrede die ons elke seconde wordt gegeven.

Ja, ook ik heb op het moment dat ik dit schrijf nog mijn weerstand tegen Vrede. Geen bewuste weerstand, maar wel onbewuste die mag oplossen. Zodat ik meer Vrede ervaar. Ja, ik heb me een tijd lang verzet tegen Vrede. Het was een ongelooflijk Hemelse Vrede. Een diepe gelukzaligheid. Er was echter ook angst. Angst om niet in de samenleving te kunnen functioneren. In plaats van de angst in de Vrede gewoon te laten oplossen, verzette ik me tegen de Vrede. Natuurlijk was dit niet erg behulpzaam. Nu mag alles er weer zijn. Alle angst, alle pijn van jaren mogen oplossen in het vredige Zijn. De kant en klare Vrede die ons werd gegeven.

Wie gaf ons de kant en klare Vrede? Aan wie werd ze gegeven? De Bron die Vrede is gaf ons haar Vrede. Ze gaf deze aan ons als ons Zelf. We zijn haar zonnestralen voor altijd en eeuwig met haar verbonden.

We zijn in Waarheid vrij van alle zonden. Dat kant en klare Vrede mag helen al je wonden. Laat haar verrijzen als de zon, in je hart. Laat haar stralen!

Vrede kan je niet werkelijk ontnomen worden. Je kunt slechts tijdelijk je zicht op haar verliezen. Laten we haar nu verkiezen boven alle pijn en lijden. De Bron geeft ons haar Vrede. Sta toe dat ze je omringt. Je doordringt. Sta toe dat ze van je afstraalt. Weet, ze is jou. Kant en klare Vrede. Voor jou en iedereen. Ieder is één. Laat toe dat deze Vrede wordt weerspiegeld in de samenleving.

Kant en klare Vrede is het antwoord op al uw vragen. Bestel haar nu!

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2019

Als de column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je ook aanspreken! Alvast heel veel leesplezier!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek: ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’.