Metatron is een aartsengel die in de kabbalistische boom van het leven op de bovenste sefiroth ‘kether’ wordt geplaatst. In deze boom van het leven staat elke sefiroth voor een bepaald aspect van de schepping en ‘Kether’ betekent ‘kroon’. Er wordt wel gezegd dat metatron ‘grote troon’ betekent en dat zijn uitstraling overweldigend is. Ik kan me dat wel voorstellen want dat is ook wat ik naast een complete helderheid in zekere mate ervaar als ik me op deze aartsengel richt.

Metatron wordt ook wel de bevrijdende engel genoemd. Natuurlijk helpen alle engelen als we ze dat toestaan om ons (beetje bij beetje of snel) van duisternis te bevrijden maar van Metatron wordt dus specifiek gezegd dat hij dit doet. Misschien omdat hij/zij (engelen zijn onzijdig) er wegens zijn/haar kracht in het bijzonder goed in is. De aartsengel is er met zijn kracht erg goed in om ons te helpen de illusie van afscheiding los te laten.

Metatron wordt ook wel de koning van de aartsengelen genoemd. Hij wordt wel gezien als de brug tussen het menselijke en het goddelijke, maar ook hier geldt weer dat dit van alle engelen gezegd kan worden. Wel heeft elke engel zijn specifieke eigenschappen. In mijn ervaring is Metatron, als ik mijn aandacht op hem richt, heel duidelijk voelbaar.

Hoewel ik de benadering van sommige aartsengelen als wat persoonlijk ervaar, is Metatron in mijn ervaring geheel onpersoonlijk. Dat wil weer niet zeggen dat ik niet het idee heb dat hij persoonlijk om mij geeft, maar dat is zoals die om ieder geeft. Wanneer ik me op engelen richt zie ik bij Metatron vaak alleen maar een ovaal van fel wit Licht voor me. Ik heb me echter ook wel eens het gevoel gehad dat het goed was om Metatron op een wat meer persoonlijke wijze af te beelden. Deze afbeelding heb ik gebruikt voor de toegevoegde meditatie.

Net zoals Metatron ieder van ons die dit leest kan helpen om vrij te worden van angsten kan Metatron ieder ander helpen vrij te worden. De hele samenleving kan bevrijd worden van angst aangezien ieder individu geholpen kan worden. We kunnen samen met de hulp van Metatron een hemel op aarde ervaren.

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2019

Als deze column je aanspreekt, dan zal mijn boek ‘Een Spirituele Samenleving’ je waarschijnlijk ook aanspreken! Alvast heel veel leesplezier!

Zelf meedenken over het onderwerp? Word dan lid van de groep: Samen een Spirituele Samenleving creëren

Like ook de pagina: Een Spirituele Samenleving: mens-, dier- en milieuvriendelijk samenleven

Marlon Wong-Sioe studeerde hbo Theologie en is schrijver van het boek: ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’.