EEN SPIRITUELE SAMENLEVING

“Wat een indrukwekkend boek. Het is een vrij omvattend boekwerk over alle spirituele achtergronden.”

Door: Joanne van Wijgerden, oprichtster van Healing Arts.

“Liefdevol en wijs”

Door: Hagar Roijackers, Fractievoorzitter GroenLinks Brabant

“Vrede in de wereld is te creëren. En het is niet ver weg. De meeste mensen verlangen ernaar en zijn bereid eraan mee te werken. Als ze maar wisten hoe! In elke maatschappij en met elke maatschappelijke verandering zijn er verschillende rollen te vervullen. We hebben doeners nodig, aanmoedigers, mensen die zich om anderen bekommeren. En om positieve verandering te laten ontspringen hebben we allereerst visionairs nodig. Mensen die beelden schetsen van hoe zo’n fijne maatschappij er dan uit komt te zien. Zo’n visionair is Marlon Wong Sioe. Met zijn 31 jaar levert hij een boek dat vol heldere denkbeelden zit en waar we onze inspiratie uit kunnen halen voor het creëren van een vredevolle en spirituele maatschappij. Een maatschappij waarin we met hart en ziel samenwerken en om elkaar geven. Waar we elkaar de hand reiken en elkaars kwaliteiten tevoorschijn weten te halen. Omdat er veiligheid heerst en omdat er gestreefd wordt naar harmonie.” 

Door: Mireille Mettes, natuurgeneeskundige, onderwijskundige en schrijfster van onder andere de MIR-Methode

“Dit boek doet een oproep aan iedereen om datgene te doen waartoe hij of zij zich geroepen voelt, zodat we een samenleving creëren waarin iedereen gelukkig kan zijn en waarin mensen in vrede en harmonie leven met elkaar, de dieren en de natuur. De auteur (31) heeft een bachelor Theologie en levensbeschouwing en zet zich op creatieve wijze in om de wereld tot een mooiere plaats te maken. Van zijn vijftiende tot eenenderdigste heeft hij aan dit boek gewerkt. Zijn voorbeelden zijn: Barbara Brennan, Marianne Williamson, Doreen Virtue en Sanaya Roman. Het boek is erg uitgebreid opgezet en bevat veel herhaling waarbij liefde de leidraad is. Het bevat een mooie boodschap en zal vertrouwd voelen voor lezers die al een spirituele grondslag hebben in hun leven en gewend zijn aan het taalgebruik in spirituele boeken. Dit taalgebruik kan voor lezers die nieuw zijn op dit pad net een brug te ver zijn. Bevat een uitgebreide literatuurlijst en relevante websites.”

Door: recensent Danielle Bakker van NBD Biblion

‘Een spirituele samenleving’ is vind ik heel goed geschreven. Marlons schrijfstijl spreekt me zeer aan – gewoon heel fijn om weg te lezen. Gisteren werd ik wel geraakt door het stukje over de oneindigheid van de Ziel. En voor de rest komt wat Marlon schrijft gewoon één op één met mijn eigen wereldbeeld overeen, dus heel fijn dat hij deze ideeën in Nederland verder verspreidt.” 

Door: Anoniem persoon

“Terwijl ik wandelend door de hoofdstukken ga, diep in gedachten over een spirituele samenleving, borrelt het aloude ‘hoop, geloof en liefde’ naar boven en ik voel me geïnspireerd. Het boek geeft deze drie simpele woorden een extra dimensie, een verdieping in de ruimste zin. Ik voel me nederig en groots tegelijk. Ik besef nu nóg meer dat er altijd hoop is op een betere samenleving, en dat ik dit elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde, mag kiezen door erin te geloven en in volledige liefde mijn eigen inbreng te leveren. En dat ieders inbreng even groots is, ook al lijkt het soms klein. Dat ik fouten mag maken en tóch de liefde mag blijven voelen die er altijd is en altijd zal zijn. Hoop, geloof en liefde!”

Door: Mandy Struijk-Westlake, healer/reader, sjamanistische levenslessen

“Bij de eerste bladzijde stroomde de waterlanders al…je boek gaat iets moois voor mij betekenen, ik voel het…”

Door: Huub K. 

“‘Een spirituele samenleving’ is deze week bezorgd. Met veel vreugde ben ik er in aan het lezen. Ik waardeer het enorm dat je dit geschreven hebt, dankjewel daarvoor. Het stemt overeen met wat ik zelf voel en denk, maar soms wordt dat voelen en denken vertroebeld door dingen uit de buiten- of binnenwereld. Ik merk dat, wanneer ik die vertroebeling opmerk en weer behoefte heb aan de creatieve en positieve denkwijze, ik je boek er regelmatig even bij pak. En dat werkt verhelderend.”

Door: Nathaniël Bagijn, Krullen In Je Bol Kunsteducatie

“Het is de vriendelijke en open toon die maakt dat ‘Een Spirituele Samenleving’ ondanks zijn lengte zeer gemakkelijk leest. Marlon Wong-Sioe brengt stof alsof het al de gedachten van de lezer is. Door te delen wat hij zelf denkt en hoe hij tot zijn redenaties is gekomen, zorgt hij ervoor dat het materiaal een verlengde van de gedachte van de lezer is geworden. Ook de logische opbouw van het betoog en de kleine paragrafen zorgen ervoor dat het leesgemak voorop staat. Overzichtelijkheid siert het geheel los van de inhoud. Die inhoud heeft echter een zeer grote maatschappelijke relevantie en dat maakt de inhoud zowel geschikt voor lezers die zoeken naar spirituele context als ook voor een algemener publiek. Het is een boek dat velen de ogen kan openen en ontwikkeling stimuleert!”

Door: Uitgeverij Boekscout

“Dit boek brengt ‘Een spirituele samenleving’ dichterbij! Met zijn nadruk op de mogelijkheid met een meer liefdevolle blik te kijken naar de mensen om ons heen en naar de wereld, kunnen we het doel uit de titel van het boek bereiken, is de boodschap. Als we daar ook naar handelen, kunnen we een meer vreedzame samenleving creëren, toont de schrijver overtuigend aan. Daarvoor is nodig dat we ons meer bewust worden van onze innerlijke goedheid die in ieder mens aanwezig is, al zit die goedheid soms diep weg. De omstandigheden voor zo’n samenleving zijn nu gunstiger dan ooit door de digitalisering van de communicatie. Bovendien willen steeds meer mensen het goddelijke zelf – zonder tussenpersonen – ervaren met het eigen hart als leidraad. Uiteindelijk zal religie dan niet meer nodig zijn. God geeft niet om religie maar om ons. Dit rijke boek geeft ook veel praktische tips om mens-, dier- en milieuvriendelijk te leven. Als je het boek uit hebt, zul je denken aan de song ‘You raise me up!’”

Door: Cees Veltman van publiekssite de Bezieling

“‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’ is veel meer dan wat ik ervan had verwacht. Ik ben nog nooit zo’n uitgebreide en concrete visie van een spirituele basis voor de samenleving tegengekomen. Het zou mooi zijn als meer mensen en vooral degenen in de politiek daarvan kennis zouden willen nemen.”

Door: Lisa Yapari

“Wow, Marlon Wong-Sioe, jouw boek is nu al in het eerste hoofdstuk inspirerend en meer.”

Door: Liza de Boer

VELDEN VAN SMARAGD

“In deze tijd van transformatie waarin we de reis maken van hoofd naar hart mocht ik als eerste deze bijzondere gedichten lezen. Gedichten die ons verbinden met de natuur; een wereld van stilte, schoonheid en harmonie. Die ons in contact brengen met ons diepste Innerlijk. Ze helpen ons met de terugkeer naar Liefde die ons Thuisland is.

Ervaar de helende energie van deze ‘Velden van Smaragd’ die ons behulpzaam zijn op ons spirituele pad.”

Annelies van Rheenen

“Prachtige dichtbundel! Dankjewel! Veruit de mooiste, puurste dichtbundel die ik ooit las. Echt waar!”

Ruth Desmet